Tabăra de cardiologie

Data: 23-28 august 2021

📃 În ce constă? 

Pe parcursul acestei săptămâni veți avea oportunitatea de a îmbina noțiunile practice cu cele teoretice, dar și cu activitățile sociale, într-o atmosferă colegială și relaxantă. Numărul mic de cursanți permite ca fiecare participant să aibă ocazia să aprofundeze noțiunile și să adreseze lectorului orice întrebare, dar și să interacționeze cu oameni ce împărtășesc pasiuni comune.

📚 Programă :

Noțiuni introductive de anatomie și fiziologie ale cordului 

EKG

În cadrul acestui workshop, vor fi prezentate elemente de anatomie ale cordului  cu ajutorul simulatorului de imagistică medicală și informații despre interpretarea și recunoașterea principalelor trasee fiziologice și patologice. De asemenea, participanții vor învăța modalitățile de realizare ale unei electrocardiografii (practic și teoretic) și algoritmul de interpretare EKG și vom descrie modificările ce apar în diverse patologii cardiace.

▪Utilizarea monitorului de semne vitale

Ecocardiografia

În prima parte a acestui workshop vor fi prezentate noțiuni de bază în utilizarea monitorului de semne vitale și interpretarea acestora, iar în cea de-a doua parte fiecare cursant va avea ocazia de a învăța ferestrele standard şi elementele anatomice existente la acest nivel împreună cu realizarea unor ecocardiografii toracice.

 ▪ Auscultație cardiacă 

Scopul acestui workshop este de a deprinde abilitățile practice şi teoretice necesare auscultării şi recunoaşterii celor mai frecvente patologii cardiace, dar şi a unor cazuri rare ce necesită instituirea unui tratament rapid, combinând perspectiva externă a auscultației cardiace cu cea internă, prin utilizarea ecocardiografului în paralel. 

Basic Life Support 

 ▪Cardiologie Intervențională

Unul dintre workshop-urile 100% practice din cadrul Taberei noastre de Cardiologie introduce noțiuni de cardiologie intervențională. Aici vom avea șansa să vizualizăm arborele circulator cu ajutorul simulatorului nostru avansat, învățând apoi diverse proceduri de embolizare sub ghidaj radiologic. Așadar, dacă vrei să afli cum se tratează minim-invaziv patologia cardiacă de urgență, te așteptăm la workshop-ul din cadrul taberei noastre!

Prezentarea unor cazuri clinice 

La finalul taberei, toate noțiunile prezentate de-a lungul zilelor precedente vor fi cumulate în cazuri clinice pe care le veți rezolva cu ajutorul lectorilor. Acestea se vor axa mai ales pe partea practică a cardiologiei, oferindu-vă o experiență medicală completă!

👩🏻‍⚕‍🧑🏻‍⚕‍  Cui se adresează? 

▪ Studenților din cadrul Facultății de Medicină, indiferent de anul de studiu (în limita locurilor disponibile) 

Preț: 750 lei

Perioada de înscriere: 2.07 – 31.07.2021

Coordonator: Adrian Catalin Pirvu

Asistenti coordonatori:  Mateescu Teodora Maria, Andrei Dobos

Contact: adrian.pirvu@stud.umfcd.ro

Confirmarea participării la workshop se realizează după finalizarea perioadei de înscriere. 

Vă rugăm să aveți în vedere că numărul de participanți este limitat. Selectarea participanților se realizează în funcție de an și motivație. 

Ne rezervăm dreptul de a schimba data cursului din considerente tehnice sau din motive de ordine interioară. în cazul în care survin modificări, veți fi anuntați din timp.
Vă mulțumim!

PENTRU A VĂ înscrie la ACEST WORKSHOP, VĂ RUGĂM să COMPLETAȚI FORMULARUL DE MAI JOS: