Simulatoare avansate

Pentru a inchiria un simulator, va rugam sa completati formularul din partea de jos a paginii.

Cererea dumneavoastra va fi procesata in cel mai scurt timp de catre echipa „For LIFE”. Va multumim!

Simulator avansat pentru ecocardiografie transesofagiana si transtoracica

 Capturehw

Heartworks este un simulator bazat pe realitate virtuala destinat invatarii anatomiei cardiace, a ecocardiografiei transesofagiene (ETE) si a ecocardiografiei transtoracice (ETT). Include urmatoarele programe:

Pachetul de anatomie:

– ofera o inima virtuala, tridimensionala, extrem de detaliata, ce poate fi analizata din orice unghi, in oricare incidenta, poate fi rotita în jurul oricarei axe; cuprinde peste 150 de structuri intracardiace separate, etichetate si descrise;
-orice structura selectata pe imaginea ecocardiografica poate fi evidentiata simultan in text si in cadrul modelului 3D;
– multiple zone ale inimii pot fi afisate separat sau in combinatie pentru a demonstra relatiile anatomice.

[expand title=”Mai multe detalii”]

Programul de ecocardiografie transesofagiana:

– ofera posibilitatea de a realiza o simulare in timp real a ETE
– o sonda ETE realista, cu dispozitive autentice de control se introduce in cavitatea bucala a manechinului; sonda reala controleaza pozitia sondei ETE simulate;
– orice structura anatomica selectata in modelul 3D este evidentiata in imaginea ETE simulata si invers;
– acest program permite participantilor sa vizualizeze in mod clar relatia dintre imaginea ecocardiografica 2D si structura 3D a inimii.

Programul de ecocardiografia transtoracica:

– ofera imagini ETT simulate in timp real;
– afisajul anatomic include reprezentarea peretelui toracic, a coastelor, a sternului si a coloanei vertebrale, precum si a vaselor mari, plamanilor, pericardului, diafragmei si a ficatului.

[/expand]

Simulator avansat pentru ecografie abdominala, transvaginala, fetala si examinare FAST:

 Schallware

Simulatorul avansat, cu rezolutie inalta, permite cadrelor medicale sa exerseze diagnosticarea ultrasonografica a peste 200 de cazuri. Simulatorul dispune de doua unitati de lucru si patru sonde si cuprinde imagini ultrasonografice pentru specialitati multiple: medicina interna, medicina de urgenta, cardiologie, gastroenterologie, ginecologie si obstetrica. Cazurile sunt organizate in module tematice, iar nivelul de dificultate ale acestora variaza. Simulatorul permite incarcarea datelor ultrasonografice originale de dimensiuni mari si afisarea de informatii RMN si CT in paralel cu fereastra de ultrasunete. Participantii pot fi evaluati cu ajutorul unui raport de performanta care poate fi imprimat sau exportat in format electronic. Curicula simulatorului este dezvoltata in mod continuu de catre clinicile partenere, pe baza cazuisticii oferite de catre acestea.

Simulator avansat pentru cateterism endovascular, bazat pe realitate virtuala

 Capturemen

Aceasta solutie de simulare permite instruirea atat individual, cat si in echipa a participantilor, asigurand deprinderea abilitatilor motorii, cat si consolidarea cunostintelor referitoare la etapele de lucru din domeniul cardiologiei si a radiologiei interventionale.

Simulatorul este un sistem de inalta fidelitate, bazat pe realitate virtuala, portabil, cu feedback tactil. Permite utilizarea dispozitivelor medicale reale: catetere de diagnostic, fire-ghid, micro-catetere, catetere-stent si baloane de angioplastie, dispozitive de protectie embolica etc. Ofera posibilitatea de a naviga prin intregul sistem vascular, cu ajutorul reperelor anatomice realiste si complete.

[expand title=”Mai multe detalii”]

Modulele software cuprind o multitudine de cazuri clinice care testeaza si dezvolta abilitatile procedurale ale utilizatorului, precum si procesul de asumare a deciziilor clinice. Simulatorul permite, de asemenea, virtual, monitorizarea hemodinamica si managementul complicatiilor intervenite pe parcursul procedurilor, injectarea manuala de contrast, administrarea de medicatie, precum si evaluarea detaliata si in timp a participantilor cu ajutorul unui raport de performanta.

Scenariile sunt concepute in colaborare cu medici specialisti si ofera un grad ridicat de realism. Pentru modulele de instruire din domeniul neuroradiologiei, simulatorul permite introducerea imaginilor CT si crearea, pe baza acestora, a propriilor scenarii de simulare.

Simulatorul este prevazut cu urmatoarele module software:
– angiografie si angiplastie coronariana;
– managementul ritmului cardiac;
– angiografie si angioplastie periferica;
– embolizare de anevrisme cerebrale;
– accidente vasculare cerebrale;
– interventie la nivelul arterei carotide (montare de stent);
– interventie la nivelul arterei renale;
– denervare renala;
– interventie la nivelul arterei iliace/arterei femurale;
– embolizarea fibroamelor uterine;
– interventie ”below the knee”;
– punctie transseptala;
– repararea endovasculara a aortei (EVAR);
– repararea endovasculara a aortei toracice (TEVAR);
– ocluzia apendicelui atrial;
– implant percutanat de valva aortica.

[/expand]

Simulator avansat pentru bronhoscopie, bazat pe realitate virtuala

 Capturepbronho

Simulatorul este conceput pentru exersarea regulata si deliberata a aptitudinilor de bronhoscopie.

Urmatoarele caracteristici permit utilizarea rapida si usoara:
– interfata prietenoasa;
– usor de transportat;
– pornire rapida;
– constructie robusta.

Simulatorul este format din trei parti principale: o replica a unui video-bronhoscop, un senzor si un laptop dedicat cu program software:
– bronhoscopul este conectat la senzor;
– senzorul inregistreaza miscarea tubului de insertie si traduce acest lucru la nivelul cailor respiratorii virtuale tridimensionale afisate prin intermediul software-ului pe ecranul laptop-ului.

[expand title=”Mai multe detalii”]

Utilizatorul poate incerca o serie de scenarii ale cailor respiratorii superioare și inferioare primind feedback instant, precum si un raport de performanta ce cuprinde masuratori si momente inregistrate cu posibilitate de play-back. Utilizatorul poate selecta și parcurge o serie de varietati anatomice ale tractului respirator superior si inferior. Simulatorul ofera posibilitati de formare cuprinzatoare pentru o procedura de diagnosticare frecventa si importanta, care pana recent necesita o curba de invațare de lunga durata. Datorita dimensiunii sale si usurintei de utilizare, simulatorul este potrivit pentru instruirea atat a grupelor mari de participanti, cat si pentru instruiri individuale.

[/expand]

Simulator avansat pentru endoscopie digestiva superioara si inferioara bazat pe realitate virtuala

 EndoSim-desktop

Datorita tehnologiei de modelare avansata care permite afișarea in detaliu anatomia colonului si datorita feedback-ului tactil realist, medicii pot experimenta diverse complicatii si scenarii cu ajutorul carora isi pot consolida increderea in manevrele medicale.

Caracteristici:
– force feedback realist si grafica realista dinamica;
– raspunsuri fiziologice si comportament al instrumentarului realiste;
– posibilitatea de planificare si administrare a cursurilor, cu nivele de dificultate ajustabile (toți cursantii au propria lor parola de conectare; dupa ce s-au inregistrat, cursanții pot vedea cursurile care le-au fost atribuite, nivelul lor de progres, si ce cursuri au promovat);
– instruire si cazuistica personalizabile;
– gama extinsa de indicatori de performanta;

[expand title=”Mai multe detalii”]

– competente de baza: navigarea, manevrarea endoscopului, vizualizarea colonului, efectuarea de biopsii, injectii, polipectomii;
– permite formarea si exersarea abilitatilor de efectuare a colonoscopiei;
– in timp ce interactioneaza cu o simulare pe calculator a colonului uman, medicii sunt instruiti sa gestioneze complicatii ale exercitiului de colonoscopie;
– pentru fiecare patologie localizarea si severitatea cazului pot fi modificate;
– exercitii de colonoscopie: biopsii/prelevarea de probe din leziuni patologice, eliminarea diferitelor tipuri de polipi;
– exercitii de intubare, care pot fi configurate in variatii infinite;
– cazuri clinice: boala Crohn, adenom sesil, colita ulcerativa;
– endoscopie digestiva superioara: intubare esofagiana;
– sistemul ofera un raport de performanta pe baza masuratorilor efectuate in timpul exercitiilor, ceea ce permite auto-evaluarea si imbunatatirea progresiva a abilitatilor.
[/expand]

Simulator avansat pentru otoscopie, bazat pe realitate virtuala

 OtoSim2-Accessorie2

Simulatorul OtoSim si-a demonstrat acuratetea in diagnosticarea patologiilor urechii prin invatare experimentala. Este bazat pe un model geometric realist al urechii si contine o baza de date cu peste 200 de imagini de inalta rezolutie ale patologiei urechii, precum si descrieri educationale detaliate. Modulul software are o interfata intuitiva si usor de folosit, prezinta o functie de localizare si observare a trasaturilor urechii prin otoscop si ofera posibilitatea de a conecta 6 unitati in acelasi timp, cu scopul de a livra un diagnostic cat mai precis din partea mai multor studenti si a eficientiza timpul instructorului.

Simulator avansat pentru oftalmoscopie directa, bazat pe realitate virtuala

 OtoSim2-Accessorie

Simulatorul pentru oftalmoscopie directa reprezinta un sistem de instruire performant bazat pe realitate virtuala. Acesta este conceput pentru deprinderea abilitatilor clinice de baza in oftalmologie, precum si obtinerea performantei in diagnosticarea cu ajutorul oftalmoscopiei directe.

Simulatorul este utilizat in felul in care medicii ar manevra un oftalmoscop in realitate. Studentii care se uita prin globul ocular pot consulta pacienti de varste diferite si de sex diferit. Retina extrem de realista poate fi examinata exact ca in realitate.

Simulatorul ofera un feedback obiectiv si imediat dupa fiecare examinare virtuala. Instructorii desemnati vor putea accesa contul elevilor prin intermediul unui portal web securizat. In acest fel educatorii pot urmari progresul de formare si pot evalua in mod obiectiv adevaratul nivel de calificare al elevilor, pe masura ce acestia avanseaza prin curricula.

[expand title=”Mai multe detalii”]

Curricula are diverse nivele de dificultate, a fost dezvoltata in colaborare cu universitati de prestigiu si contine o selectie dintre cele mai frecvente patologii retiniene pe care fiecare student la medicina trebuie sa fie capabil sa le recunoasca, cum ar fi edemul discului optic (inclusiv edemul papilar), retinopatia diabetica si hipertensiva sau ocluzie vasculara. Expunerea frecventa la diferite cazuri clinice demonstreaza cum o singura patologie poate sa se prezinte diferit, dar are detalii similare in comun, fapt care ofera o baza solida pentru a diagnostica patologii specifice. Acelasi lucru este greu de realizat atunci cand studentii se antreneaza pe colegi sanatosi.

[/expand]

Simulator de nastere complex, interactiv, in marime naturala, capabil de a simula nasterea normala si patologica

 dsc_0339_v2_1_copy

Noelle este unul dintre cele mai fiabile si realiste simulatoare de nastere de inalta fidelitate din lume pentru obstetrica, ginecologie si ingrijire postpartum.

La nivel mondial este recunoscut ca o parte integrata a sistemului de educatie medicala, atat in centrele de simulare, cat si în cadrul spitalelor.

Capabil de a simula:
–  nasterea normala in prezentatie craniana;
–  nasterea în prezentație pelviana (completa, incompleta);
–  nastere instrumentata cu ajutorul vacuumului sau a forcepsului;
–  distocia umerilor si facilitarea acesteia, folosind metode specifice: manevra McRoberts, presiunea suprapubiana, manevra Gaskin, manevra Muller etc;
–  nastere prin cezariana, in cazul unei nasteri normale sau complicate;
–  hemoragia postpartum;

[expand title=”Mai multe detalii”]

–  gestionarea eclampsiei;
–  placenta previa;
–  prolabare de cordon ombilical;
–  embolismul cu lichid amniotic si efectele acestuia asupra semnelor vitale maternale si fetale.

Modulul de obstetrica-ginecologie:
– anatomie realista a simulatorului matern: spine ischiatice bilaterale, coccis si simfiza pubiana; si a fatului ce include placenta (cu fragmente detasabile pentru simularea retentiei de placenta), cordon ombilical, canalul de nastere, col dilatabil;
– simulator prevazut cu doi fetusi mobili, unul pentru pezentatie craniana si unul pentru prezentatie pelviana;
– fetus cu fontanele si suturi, repere anatomice conforme cu realitatea, membre superioare si inferioare complet articulate, cordon ombilical si placenta; zgomotele cardiace fetale pot fi auscultate atat ante-, cat si intra- si post-partum;
– invelișul abdominal pentru contractii permite palparea in timp real a contractiilor uterine din timpul scenariilor;
– permite: efectuarea epiziorafiei, asistarea nasterii cu ajutorul vacuumului sau a forcepsului modificarea semnelor vitale materne, observarea cardiotocogramei in timpul derularii scenariului.
Software:
– include scenarii standard, precum și posibilitatea de a crea scenarii personalizate;
– are functie de inregistrare cu scopul de a permite evaluarea cursantilor, precum si obtinerea unui feedback asupra procedurilor efectuate.
[/expand]

Simulator avansat pentru auscultatie cardiopulmonara

 Capture

Harvey este utilizat in cardiologie, pentru dezvoltarea si evaluarea abilitatilor clinice, de peste 30 de ani. Simulatorul si toate materialele didactice insotitoare au fost create si sunt actualizate continuu la Universitatea din Miami de catre un consortiu de medici si cadre didactice, care fac parte din centre medicale din intreaga lume.

Harvey permite dezvoltarea si evaluarea abilitatilor clinice, aplicabile pacientilor reali.
Harvey si materialele aditionale, asociate simulatorului, permit invatarea si evaluarea notiunilor legate de fiziopatologie, investigatii paraclinice, diagnostic diferential si tratament.

Harvey poate fi folosit pentru a instrui numeroase tipuri de specialisti din domeniul medical, aflati in etape diferite ale pregatirii si in situatii diverse. Folosirea corespunzatoare a lui Harvey include integrarea in curricula de pregatire si evaluarea rezultatelor.

[expand title=”Mai multe detalii”]

Exemple de patologii simulate:
– stenoza mitrala cu insuficienta tricuspidiana usoara;
– stenoza mitrala cu insuficienta mitrala;
– insuficienta aortica acuta;
– insuficieta aortica cronica;
– scleroza valvulara aortica;
– hipertensiune;
– stenoza aortica;
– angina pectorala;
– cardiomiopatie hipertrofica obstructiva;
– infarct miocardic acut inferior;
– infarct miocardic acut anterior;
– pericardita acuta;
– anevrism ventricular;
– hipertensiune pulmonara primara;
– prolaps de valvă mitrala;
– defect septal atrial;
– defect septal ventricular;
– insuficienta mitrala cronica;
– iunsuficienta mitrala usoara;
– insuficienta mitrala acuta;
– stenoza mitrala cu insuficienta tricuspidiana severa;
– tetralogie Fallot;
– stenoza pulmonara;
– persistenta de canal arterial;
– coarctatie de aorta.

Caracteristici tehnice:
– simuleaza aproape toate patologiile cardiace, variind tensinea arteriala, pulsul, zgomotele cardiace, murmurul vezicular si zgomotele pulmonare;
– 30 de afectiuni cardiace;
– 12 impulsuri actionate digital;
– 9 zone de auscultatie cardiaca;
– 6 zone de auscultatie a sunetelor respiratorii;
– amplitudini si intensitati modificabile;
– stetoscop special pentru auscultatie, bazat pe transmisie in infrarosu si microfon wireless;
– microfon pentru inregistrare.

[/expand]

Simulator avansat pentru scenarii de terapie intensiva și suport vital avansat la adult

 s3201_06_1

Hal este un simulator ce stabileste un standard global pentru educatia prin simulare medicala.

Descrierea simulatorului:
– permite intubatia endotraheala normala sau dificila (edem lingual si faringian, laringospasm), precum si intubatia selectiva;
– prezinta numeroase sunete de cai aeriene superioare, sincronizate cu respiratia;
– permite efectuarea manevrei Sellick pentru evidentierea corzilor vocale;
– permite traheostomie si cricotiroidotomie cu ac;
– permite reglarea frecventei respiratorii si a profunzimii respiratiei;
– prezinta sunete pulmonare separate pentru fiecare plaman;
– prezinta ampliatii toracice si sunete respiratorii sincronizate cu tiparele respiratorii;
– permite eliminare de CO2 in timpul expirului;

[expand title=”Mai multe detalii”]

– permite ventilatia asistata cu ventilatoare mecanice reale;
– permite decompresia cu ac, la nivelul spatiului II intercostal, bilateral;
– complianta si rezistenta arborelui respirator pot fi modificate in timpul utilizarii sistemului de ventilatie artificiala;
– permite generarea de ECG in timp real, cu variatii fiziologice;
– permite auscultarea de zgomote cardiace, sincronizate cu înregistrarea ECG;
– prezinta tensiune arterială si zgomote Korotkoff;
– prezinta saturatie în oxigen masurabila cu pulsoximetre reale;
– prezinta regiuni pentru palparea pulsului;
– prezinta regiuni pentru efectuarea injectiilor intramusculare;
– prezinta acces intraosos la nivelul tibiei si al bratelor;
– permite monitorizarea ECG cu dispozitive reale;
– permite defibrilare, cardioversie si stimulare transcutanata cu dispozitive reale;
– prezinta reflex fotomotor;
– prezinta monitor de functii vitale;
– prezinta raspunsuri vocale în orice limbă.

Software:
– include scenarii standard, precum si posibilitatea de a crea scenarii personalizate;
– are functie de inregistrare cu scopul de a permite evaluarea cursantilor, precum si obtinerea unui feedback asupra procedurilor efectuate.[/expand]

Simulator-copil de 5 ani avansat, deplasabil, controlat wireless prin tableta electronica

 dsc_0091

Simulatorul copil de 5 ani permite organizarea unor sesiuni performante de simulare oriunde: la locul unui accident, intr-o camera de garda, intr-un vehicul medical de urgenta, intr-o sectie de terapie intensiva etc.

Simulatorul copil de 5 ani ramane complet responsiv in timp ce este deplasat dintr-un loc in altul. Posibilitatea de acordare a ingrijirilor medicale pe parcursul deplasarii permite evaluarea realista a participantilor la sesiunea de simulare, a cunostintelor teoretice si a abilitatilor practice ale acestora, a eficientei si a capacitatii de lucru in echipa.

Descrierea simulatorului:
– edem lingual;
– numeroase sunete respiratorii, sincronizate cu respiratia;
– intubatie orala si nazala, intubatia bronhiei principale drepte;
– exersare tehnici de aspiratie;
– ventilatie pe masca cu balon;
– Manevra Sellick – evidentiere corzi vocale;
– efectuare traheostomie;
– control al frecventei respiratorii si profunzimii respiratiei;
– ampliatii toracice bilaterale automate si sunete respiratorii, sincronizate cu tiparele respiratorii selectabile;

[expand title=”Mai multe detalii”]

– sunete pulmonare normale si patologice independente pentru fiecare plaman;
– permite ventilatie asistata, inclusiv masca cu balon si ventilator mecanic, ventilatii si compresii toracice – detectate, masurate si inregistrate;
– distensie gastrica la ventilatie excesiva pe masca cu balon;
– compresiile toracice genereaza unde de puls palpabile si artefacte ECG;
– ampliatii toracice uniaterale – simulare pneumotorax;
– ECG cu variatii fiziologice, generata in timp real;
– zgomote cardiace auscultabile, sincronizate cu ECG;
– puls corelat cu frecventa cardiaca, TA si ECG;
– regiuni pentru injectii intramusculare si subcutanate;
– acces intraosos la nivelul tibiei si al bratelor;
– defibrilare, cardioversie si pacing utilizand dispozitive reale;
– ochi cu control automat sau manual (de catre instructor);
– raspuns pupilar la stimulare luminoasa programabil;
– raspunsuri vocale preinregistrate;
– convulsii programabile;
– miscari realistice de rotatie la nivelul articulatiilor umarului si soldului, miscari de flexie la nivelul genunchilor;
– pozitionare in decubit dorsal sau semidecubit lateral.[/expand]

Simulator – nou-nascut avansat, deplasabil, controlat wireless prin tabletă electronică

dsc_0873_2

Simulatorul nou-nascut permite organizarea unor sesiuni performante de simulare oriunde: la locul unui accident, intr-o camera de garda, intr-un vehicul medical de urgenta, intr-o sectie de terapie intensiva etc.

Simulatorul nou-nascut ramane complet responsiv in timp ce este deplasat dintr-un loc in altul. Posibilitatea de acordare a ingrijirilor medicale pe parcursul deplasarii permite evaluarea realista a participantilor la sesiunea de simulare, a cunostintelor teoretice si a abilitatilor practice ale acestora, a eficientei si a capacitatii de lucru in echipa.

Descriere simulator:
– intubatie orala si nazala, intubatia bronhiei principale drepte;
– senzori de detectie a profunzimii intubatiei;
– ventilatie pe masca cu balon;
– Manevra Sellick – evidentiere corzi vocale;

[expand title=”Mai multe detalii”]

– control al frecventei respiratorii si a profunzimii respiratiei;
– ampliatii toracice bilaterale automate si sunete respiratorii, sincronizate cu tiparele respiratorii selectabile;
– zgomote pulmonare normale si patologice independente pentru fiecare plaman;
– permite ventilatie asistata, inclusiv masca cu balon si ventilator mecanic, ventilatii si compresii toracice – detectate, masurate si inregistrate;
– compresiile toracice genereaza unde de puls palpabile şi artefacte ECG;
– ampliatii toracice uniaterale – simulare pneumotorax.
– ECG cu variaţii fiziologice, generata in timp real;
– zgomote cardiace auscultabile, sincronizate cu ECG;
– masurare tensiune arteriala, zgomote Korotkoff;
– puls corelat cu frecventa cardiaca, TA si ECG;
– regiuni pentru injectii intramusculare si subcutanate;
– acces intraosos la nivelul tibiei;
– convulsii programabile;
– tonus muscular activ – brat drept, numai brat stang, redus si flasc;
– miscari realiste de rotatie la nivelul articulatiilor umarului si soldului, miscari de flexie la nivelul genunchilor;
– pozitionare in decubit dorsal sau semidecubit lateral;
– cianoza centrala;
– culoarea tegumentului si parametrii vitali raspund la evenimente hipoxice si interventii;
– organe genitale interschimbabile;
– cateterizare ombilicala.[/expand]

Solicita un simulator: