29.04.2017 - Ecografia in Urgente medicale

Ecografia in Urgente medicale

Coordonator proiect: Chaner Ali

Nr.Participanti: 14

Adresabilitate: Anii III-VI

Ușor de folosit, non-invaziv si ieftin, ecograful este un intrument care poate pune un diagnostic rapid, salvand timp pretios. Aceasta poate răspunde la întrebări precum:
– Are acest pacient hipotensiv un anevrism rupt de aorta abdominala?
– Acest pacient cu politrauma are lichid liber intraperitoneal?
– Cauza stopului cardiac la acest pacient este tamponada pericardică?
Ecografia poate fi utila nu doar in proesul diagnostic, ci si in cel terapeutic, putând fi de folos în plasarea cateterului venos central, drenarea efuziunilor pleurale și ascitei, localizarea corpilor străini subcutanați. Acest workshop pentru studentii la Medicină Generală din anii III-VI propune aprofundarea examenului clinic al pacientului în context acut, utilizând ultrasonografia.

Perioada de inscriere: 24.02-23.04

Perioada de achitare a taxei: 24.04-26.04

Odata cu finalizarea perioadei de inscriere, persoanele selectate ca participanti la workshop-uri vor primi un e-mail cu informatiile referitoare la program (ora de desfasurare), modalitatea de achitare a taxei de inscriere si alte informatii necesare pentru participare.

Ne rezervam dreptul de a schimba data cursului din considerente tehnice sau din motive de ordine interioara. In cazul in care survin modificari, veti fi anuntati din timp.

Va multumim!

Inscriere