24.11.2018 - ERCP-ul și ecografia abdominală – metode de diagnostic în gastroenterologie

ERCP-ul și ecografia abdominală – metode de diagnostic în gastroenterologie

Coordonator proiect: Elena Dobrica

Nr.Participanti: 10

Adresabilitate: Anii IV-VI

ERCP-ul reprezintă un instrument diagnostic și terapeutic din ce în ce mai utilizat în gastroenterologie în indentificarea patologiilor căilor biliare și pancreatice, în absența unor rezultate concludente ale altor teste imagistice precum CT-ul sau IRM-ul sau chiar pentru tratamentul minim invaziv al unor formațiuni tumorale biliare sau al calculilor biliari.
În cadrul acestui workshop, fiecărui participant i se vor prezenta principalele aspecte ale procedurii, de la indicații și contraindicații, la utilitate și modul de realizare, având ulterior posibilitatea să efectueze o procedură de ERCP completă, sub îndrumarea lectorilor și a voluntarilor, pe simulatorul de înaltă fidelitate EndoSim. O parte din timpul workshop-ului va fi alocat ecografiei abdominale, instrument diagnostic esențial în patologia digestivă, timp în care participanții vor învăța cu ajutorul simulatorului de ecografie să recunoască ecografic principalele organe abdominale, precum și cele mai frecvente patologii cu care s-ar putea confrunta în practica medicală.

Pret: 200 RON

Perioada de inscriere: 14.10-16.11

Perioada de achitare a taxei: 17.11-21.11

Odata cu finalizarea perioadei de inscriere, persoanele selectate ca participanti la workshop-uri vor primi un e-mail cu informatiile referitoare la program (ora de desfasurare), modalitatea de achitare a taxei de inscriere si alte informatii necesare pentru participare.

Ne rezervam dreptul de a schimba data cursului din considerente tehnice sau din motive de ordine interioara. In cazul in care survin modificari, veti fi anuntati din timp.

Va multumim!