22.10.2017 - Diagnosticul cancerului pulmonar - imagistica si fibrobrohonscopie

Diagnosticul cancerului pulmonar – imagistica si fibrobrohonscopie

Coordonator proiect: Matei Cozma

Nr.Participanti: 14

Adresabilitate: Anii III-VI

Cancerul pulmonar se află pe pimul loc ca incidență în țările dezvoltate, odată cu creșterea poluării și a consumului de tutun. Statisticicile arată că aproximativ 170 000 de oameni mor anual în Statele Unite ale Americii din această cauză, el reprezentând circa 28% din totalul deceselor de cauză neoplazică.
Este primul cancer ca mortalitate la bărbați din anul 1950, iar din 1987, depășind cancerul de sân, ajunge pe primul loc și la femei. Rata de supraviețuire la 1 an este de 35%, iar la 5 ani este de 17%, cu un prognostic mai bun pentru femei, indiferent de vârstă.[1]
Având în vedere creșterea numărului de fumători și a numărului de pachete pe an, este de înțeles necesitatea descoperirii lui în stadiile cât mai precoce, precum și existența unor programe de screening pentru populația la risc.
Astfel, acest workshop își propune, prin utilizarea simulatoarelor avansate de fibrobronhoscopie și a metodelor imagistice , atingerea următoarelor aspecte:
– Familiarizarea participanților cu principalele date epidemiologice și cu factorii de risc;
– Interpretarea unor imagini CT/IRM/ Rx ale unor pacienți cu patologie pulmonară neoplazică;
– Realizarea de fibrobronhocopie cu scop diagnostic prin biopsierea zonelor ce prezintă modificări;
– Însușirea de catre participanți a unei imagini de ansamblu asupra parcursului spitalicesc și a arborelui decizional.

Perioada de inscriere: 15.09-15.10

Perioada de achitare a taxei: 16.10-18.10

Odata cu finalizarea perioadei de inscriere, persoanele selectate ca participanti la workshop-uri vor primi un e-mail cu informatiile referitoare la program (ora de desfasurare), modalitatea de achitare a taxei de inscriere si alte informatii necesare pentru participare.

Ne rezervam dreptul de a schimba data cursului din considerente tehnice sau din motive de ordine interioara. In cazul in care survin modificari, veti fi anuntati din timp.

Va multumim!