14.04.2018 - Managementul AVC ischemic / hemoragic

Managementul AVC ischemic / hemoragic

Coordonator proiect: Elena Dobrica

Nr.Participanti: 10

Adresabilitate: Anii III-VI

Accidentul vascular cerebral reprezinta o cauza importanta de mortalitate, alaturi de bolile cardio-vasculare si cancer, atingand un procent de aproximativ 30% din totalitatea deceselor la nivel mondial. Daca pana in anii ’90, mortalitatea prin AVC a cunoscut o usoara scadere, in ultimele doua decenii numarul pacientilor decedati ca urmare a acestei patologii a fost in crestere, din cauza cresterii factorilor de risc, a numarului de comorbiditati, etc. De aceea, este extrem de importanta recunoasterea acestuia, atat clinic, cat si imagistic, precum si intelegerea procedurilor terapeutice ce reduc total sau partial urmarile si limitarile pacientului in urma unui astfel de eveniment.
In cadrul acestui workshop, fiecare participant va avea posibilitatea sa inteleaga principalele diferente dintre cele doua tipuri de accidente vasculare cerebrale (ischemic si hemoragic), atat in ceea ce priveste mecanismul de producere, manifestarile clinice, aspectul imagistic, cat si posibilitatile terapeutice d in fiecare caz. De asemenea, fiecare participant, va avea ocazia sa realizeze practic, in laboratorul de angiografie, cu ajutorul unui simulator de cateterism endovascular una din procedurile medicale de neuroradiologie interventionala utilizate in tratamentul accidentului vascular cerebral.

Perioada de inscriere: 23.03-09.04

Perioada de achitare a taxei: 10.04-12.04

Odata cu finalizarea perioadei de inscriere, persoanele selectate ca participanti la workshop-uri vor primi un e-mail cu informatiile referitoare la program (ora de desfasurare), modalitatea de achitare a taxei de inscriere si alte informatii necesare pentru participare.

Ne rezervam dreptul de a schimba data cursului din considerente tehnice sau din motive de ordine interioara. In cazul in care survin modificari, veti fi anuntati din timp.

Va multumim!

Inscriere