WORKSHOP HANDS-ON - BAZA ECOGRAFIEI ABDOMINALE

Data: 11.04.2021 (Duminică)

Workshop 100% practic “Baza Ecografiei Abdominale”.

Ecografia abdominală reprezintă o metodă imagistică ce utilizează ultrasunete pentru a vedea în secțiune diferite organe sau țesuturi.

Aceasta rămâne una din cele mai folosite investigații paraclinice prin multitudinea de informații oferite, ușurința realizării ei, prin faptul că poate fi interpretată în timp real de către medic și prin caracterul său non-iradiant.

În cadrul workshop-ului se vor face ecografii, cu ajutorul unui ecograf real, pe un voluntar, cu scopul de a ne obişnui cu manipularea sondei şi de a deprinde ferestrele standard. Ulterior se va folosi simulatorul de ecografie pentru a vizualiza cât mai multe patologii din cavitatea abdominală.

Astfel, workshop-ul nostru își propune, prin utilizarea unui simulator avansat de ecografie abdominală, atingerea următoarelor aspecte:

  • prezentarea noțiunilor de bază în ceea ce privește ecografia abdominală
  • însușirea de către studenți a principalelor ferestre de vizualizare a viscerelor abdominale și a patologiilor asociate
  • prezentarea de cazuri clinice pentru integrarea eficientă a informațiilor învățate

Adresabilitate: Anii III-VI

Preț: 140 lei

Perioada de înscriere: 29.03. – 03.04.2021

Coordonator: Maria Cristiana Oros

Contact Coordonator: m_cristiana@ymail.com

Vă rugăm să aveți în vedere ca perioada de înscriere se încheie odată cu atingerea numărului maxim de participanți.
Ne rezervăm dreptul de a schimba data cursului din considerente tehnice sau din motive de ordine interioară. în cazul în care survin modificări, veți fi anuntați din timp.
Vă mulțumim!

PENTRU A VĂ ȚINE LA CURENT ÎN LEGĂTURĂ CU ORGANIZAREA ACESTui WORKSHOP, VĂ RUGĂM COMPLETAȚI FORMULARUL DE MAI JOS: